BASISVORMING – Ons pakket vertrekt in het tweede jaar opnieuw vanuit de basisvorming waarin de leerlingen een uitgebreide waaier leervakken krijgen die een grondige observatie en oriëntering mogelijk maken. Economische en financiële geletterdheid, alsook burgerschap maken deel uit van de basisvorming. In het eerste vak leren de leerlingen hoe de economische wereld in elkaar zit en leren ze onder andere omgaan met een budget. In het vak burgerschap willen we onze leerlingen leren samenleven, zodat ze zich ontwikkelen tot actieve burgers. We brengen hen de basiswaarden van de democratische samenleving bij en leren hen onder meer op een constructieve manier met elkaar omgaan, communiceren en samenwerken. Binnen de basisvorming zetten wij ook in op leren leren en remediëring.
BASISOPTIE STEM – WETENSCHAPPEN
Wie kiest voor deze basisoptie kiest voor twee uur extra STEM. Via probleemoplossend denken gaan leerlingen tijdens deze lessen aan de slag om voor meerdere problemen samen oplossingen te vinden. Hiervoor maken ze gebruik van de kennis uit alle andere vakken. Ze maken schematische voorstellingen, prototypes en testen alles uit. Verder kiezen ze voor twee uur extra wetenschappen waarbij ze de wereld met een onderzoekende bril bekijken. Ze stellen zichzelf vragen, observeren, onderzoeken en geven uiteindelijk een verklaring. Ook wiskunde en ICT vormen hierbij sterke troeven. In de CLIL-les wordt de wetenschappelijke lesinhoud herhaald in het Engels
VERKENNEN – Naast de keuze van een eigen basisoptie krijgen de leerlingen ook nog de kans om hun eigen interesses te verkennen. Ze maken hiervoor hun keuze uit twee verkenningstrajecten:
traject omnisport (2 uur extra sport in de week)
traject economie (eventueel ter voorbereiding op economische wetenschappen in de 2de graad)
Heb je eerst nog een vraag? Contacteer ons dan hier.