TALENTENMODULES – In het eerste jaar vormt de studierichting 1A Talentenmodules de ideale weg om jezelf beter te leren kennen. Samen met jou gaan we op “reis” door een aantal belangstellingsgebieden. Elke leerling krijgt de kans deze te ontdekken. Wij dagen je uit om bij jezelf je eigen TALENTEN en INTERESSES te ontdekken. Na deze reis zal je beter in staat zijn om een weldoordachte, duidelijke en correcte studiekeuze voor later te maken.
De talentenmodules zijn:
ICT & media
Mens en maatschappij
STEM/IT
Omnisport
Klassieke talen – Latijn
Twee van deze modules, namelijk ‘ICT & media’ en ‘Mens en maatschappij’, behoren sowieso tot de lessentabel.
ICT & MEDIA – Digitalisering in het onderwijs en het dagelijkse leven is niet meer weg te denken. om hen goed op weg te helpen kiezen wij als school voor een goede en uitgebreide opleiding op het vlak van ICT & Media. Het is de bedoeling om onze leerlingen de nodige kennis mee te geven die ze doorheen hun schoolloopbaan nodig zullen hebben en in alle andere vakken kunnen aanwenden. We zorgen voor een goede basisopleiding omtrent het gebruik van hun laptop, leren hen correct werken met Cloud toepassingen, tekstverwerker, rekenblad en een presentatietool. Daarnaast is het ook de bedoeling om hen op media vlak wegwijs te maken in het werken met beeld, video en audio.
MENS EN MAATSCHAPPIJ – In de lessen mens en maatschappij gaan de leerlingen aan het werk met onder andere volgende thema’s: gezonde voeding, geestelijke gezondheid, beweging, veilig in het verkeer, ergonomie, EHBO, enzovoort. We bekijken ook welke beroepen tot deze sectoren behoren.
Voor de derde module kan je vrij kiezen uit STEM / IT, Omnisport of Klassieke Talen – Latijn.
Wie kiest voor STEM & IT
In deze module gaan we aan de slag om verschillende projecten te realiseren. We maken vaak gebruik van de computers in ons multimedialokaal en ook van onze techniekklas. We maken verschillende werkstukken en gaan ook aan de slag om praktisch oplossingen te bedenken voor problemen en proberen zo onze kennis uit andere vakken zoals wiskunde, wetenschappen en techniek toe te passen.
Heb je belangstelling in een praktijkgerichte module, zou je graag eens iets in 3D printen en ontwerpen, wat dacht je van een eigen game programmeren? Dan is STEM/IT zeker iets voor jou.
Heb je eerst nog een vraag? Contacteer ons dan hier.